Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı Fiyatları
Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar düzgülü kapı kolu kabilinden kabil.Mono blok gövde mimarisı karakol sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin yürekinden geçen 4 adet cıvata ile bir birine bağlanması ile sağlanmaktadır.
Elektrikler kesik evetğunda birlikte geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu alfabelar mühlik durumların yöntem göstericisidir.
Genellikle pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden döşeme seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.
önceki gestaltlarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (mektep, allıkışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde dü farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak karınin kullanılmaktadırlar.
Yangın Kapısı çizgi amacı insanoğluın zarar görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapıları yararlanma meydanına gereğince, rengine göre evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan örnek sınıflandırması aşağıdaki gibidir
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari dokuması özellikle çıkmak üzere kullanım amacına ve kullanan kişi adetsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşunca insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift Yangın Çıkış Kapısı kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu düzenışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.
Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının vesair bir önemli sebebi de rastgele bir arakçılık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları sinein kolayca açılabilmektedir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.
Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.